Maak kennis met Carien

Hi Carien, waarom ben jij vrijwilliger?

Ik heb drie zoons. De jongste is een trans man, hij is inmiddels 30. Toen hij het ons vertelde, wist ik niet veel over trans mensen. Ik heb sindsdien veel bijgeleerd. Ik denk dat Transvisie belangrijk is voor trans personen en hun naasten. Je komt in contact met mensen die vergelijkbare dingen meemaken en werkt in een organisatie die opkomt voor onze belangen.

Wat betekent Transvisie voor jou?

Ik hoop dat ik iets te bieden heb aan Transvisie, maar het brengt mij ook veel en het heeft mijn leven verrijkt. Ik heb met mensen samengewerkt met wie ik anders nooit contact gehad zou hebben En met plezier naar al die persoonlijke verhalen en ervaringen geluisterd, want trans mensen hebben wel echt iets te vertellen. Daarom vond ik het ook een boeiende taak om de kennismakingsgesprekken te voeren met mensen die Transvisie willen komen helpen! .

Waar ben je trots op?

Ik ben hartstikke trots op wat we bereikt hebben in de laatste jaren. Ik denk dat we binnen de organisatie Transvisie heel veel verbeterd hebben. Sinds ik begon in 2019 in het bestuur, hebben we bijvoorbeeld goede inwerkprocedures gekregen en geweldige ondersteuning op ICT en administratief gebied. Onze organisatie is niet voor niets gegroeid van zo’n 50 naar zo’n 120 actieve vrijwilligers: het is fijn werken zo! Maar het uiteindelijke doel is natuurlijk om trans mensen van informatie te voorzien en hun belangen te behartigen. En ook daar is veel vooruitgang geboekt!