Maak kennis met Jess

Hi Jess, waarom ben jij vrijwilliger?

Omdat ik vind dat iedereen gewoon zichzelf mag zijn. Ik wil jongeren duidelijk maken: wees jezelf. Wees geen coconnetje, wees een vlinder.

Waar ben jij het meest trots op?

Ik ben er het meest trots op dat we waren genomineerd voor de Jos Brink-prijs. Toen ik dat hoorde, was ik warm en blij. Iemand zei: ‘maar jullie hebben niet gewonnen’. Ik zei: dat interesseert me geen reet. We hebben ons laten zien en ze weten nu dat we bestaan. Dat is veel belangrijker dan winnen. En mijn droom is uitgekomen. Ik heb daar Sem ontmoet, een trans man. Hij is een voorbeeld voor mij. Net als hij, haal ik kracht uit mijn hond. Ook mijn vrienden en familie staan voor mij klaar. Daar ben ik ze heel erg dankbaar voor.

Ik vind het fijn dat ik iets kan betekenen voor anderen en dat mijn aanwezigheid al kan helpen om meer vertrouwen te hebben in de toekomst.”

Waarom Transvisie?

Ik ben ervaringsdeskundige van Transcafé LVB en één van de deelnemers. Voor mij is het belangrijk om deze plek te hebben waar ik mezelf kan zijn. Ik leer anders te denken in mijn hoofd en daardoor kan ik dingen. Mensen om me heen zeggen: door de televisie ben ik mezelf geworden. Ik vind het mooi dat het bestaat, maar jammer dat we het nodig hebben om jezelf te zijn. Dat is niet de krachtbron die we moeten hebben.