Maak kennis met Micha

Hi Micha, wat doe jij bij Transvisie?

Bij Transvisie begeleid ik de Mannengroep en tot voor kort ook de Homogroep. Het is vooral veel online overleggen: wat gaan we deze maand doen, wie neemt welke rol op zich, wie schrijft de uitnodiging? Op de dag zelf bereiden we de ruimte voor, halen we boodschappen en ben ik vaak verantwoordelijk voor de facilitaire aspecten. Soms ben ik gespreksleider tijdens de bijeenkomsten, wat steeds beter gaat.

Wat maakt jou blij binnen het vrijwilligerswerk?

Ik vind de zichtbaarheid van trans mannen belangrijk. Ik heb in het begin van mijn transitie erg lopen zoeken. Ik weet dat je veel dingen zelf moet uitvogelen, maar het is wel fijn als iemand zegt: ‘kijk, deze oplossingen bestaan ook, misschien is dit ook iets voor jou’. Het is makkelijker om het wiel zelf opnieuw uit te vinden als je weet dat wielen bestaan.
Ik vind het fijn dat ik iets kan betekenen voor anderen en dat mijn aanwezigheid al kan helpen om meer vertrouwen te geven in de toekomst.

Waarom Transvisie?

Transvisie is een fijne organisatie om voor te werken. Er zijn voldoende resources, je wordt niet in het diepe gegooid. Als je iets wilt geven aan de community: we kunnen alle hulp gebruiken. Kijk gewoon of het bij je past, dus ja ik raad het zeker aan.